©2019 by Thymos Intelligence. El Gusto Loco, one of the brands of Thymos Intelligence

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

3 HEERLIJKE SMAKEN

Minty Raspberry

Een verfrissende mix van frambozen en munt. Geschikt in spuitwater, plat water en warm water, maar geeft ook een finishing touch in slaatjes en over roomijs

Gingery lemon

De heerlijke gember smaak, gemengd met citroen, geeft elk drankje zijn pittigheid . Ook in de Oosterse keuken is de gingery lemon geschikt voor de afwerking

Warm 'n spicy apple

Tijdens winteravonden bij de haard de heerlijke geur van appel en kaneel, in warm water 'the perfect match'.

Schijfje sinaasappel en wegdromen maar...

 

the story

Het woord 'shrub' verwijst naar een 'cocktail' of 'frisdrank' die populair was in het Amerikaanse koloniale tijdperk, gemaakt van een siroop op basis van azijn gemengd met sterke drank, water of koolzuurhoudend water. De term "shrub" verwijst ook naar de azijnzoet-gebaseerde siroop waaruit de cocktail is gemaakt, de siroop is ook bekend als "drinking vinegar"

In het Britse koloniale tijdperk, toen er nog geen koelkasten waren, werd azijn gebruikt als een alternatief voor citroensap om bessen en ander fruit te bewaren voor het laagseizoen. Het bewaarde fruit, dat op deze manier werd gemaakt, werd daar bekend als "shrub", dat daarna overgewaaid is naar Amerika.

 

Tegen de 19e eeuw, werden typische Amerikaanse recepten voor "shrub" meer en meer gekend. Azijn werd over fruit - meestal bessen - gegoten, die ergens een nacht tot enkele dagen na elkaar konden trekken, daarna werd het fruit eruit geperst en de resterende vloeistof werd met een zoetstof gemengd, zoals suiker of honing. Shrubs zijn uiteindelijk met de komst van ijskasten en frigo's minder populair geworden.

Het woord "shrub" is afgeleid van het Arabische woord "sharåb", wat "drinken" betekent. (bron: wikipedia)

WAT IS APPELAZIJN?

Appelazijn is gemaakt van (biologisch) gefermenteerd appelsap. Wanneer je dit in een pot enkele weken laat rusten, ontstaan er veel goede enzymen, pectines en mineralen. Appelazijn is één van de nieuwe superfood obsessies, omdat het puur is en er worden geen chemische toevoegingen gebruikt. Appelazijn is goed voor zowel de innerlijke als de uiterlijke gezondheid.

Appelazijn is goed voor de huid en het haar, het regelt je innerlijke balans, helpt je lichaam te ontgiften en is goed voor je lymfevaten systeem. Enorm veel redenen waarom je het aan je drank zou moeten toevoegen.

 

Tip: drink het niet puur, het is te zuur. Mix appelazijn met water, appelsap of thee. Of gebruikt een nahua shrub van El Gusto Loco om je water of cocktail te pimpen.

 

Appelazijn: Hoe zelf maken?: wikiHow to do anything...